Dagens middagstips!!

2013-01-31 @ 23:16:00
Dagens middagstips råder jag er att inte missa. Hur gott som helst!! :)
 
Du behöver:                                           Räcker till 4-6 personer
 
Till marinaden:
1 msk japansk soja (ljus soja)
½ tsk salt
1 krm vitpeppar
1 msk potatismjöl
1 msk vatten
1 msk olja
 
I wok'en: [ewoken] ;)
                                  
 
500 g lövbiff
1 burk bambuskott (ca 400g)
1 stor burk champinjoner (ca 400g) Eller färska, vilket jag valde.
1 liten gul lök
1 bit purjolök (2-3 dm)
1½ msk kinesisk soja (mörk soja)
1-1½ tsk salt
½ msk strösocker
3-4 dl vatten
½ tärning köttbuljong
1-2 tsk Sambal oelek
 
Och ev 1 msk potatismjöl att reda av med.
 
Så här gör du:
 
Strimla lövbiffen och marinera den på följande sätt:
 
Lägg den i en form och häll över den japanska sojan, salta och peppra. Rör om.
Pudra över potatismjölet och rör om igen. Häll därefter på vatten och olja.
Obs! Det är viktigt att köttet blandas med potatismjölet innan oljan tillsätts. Låt stå i 30 minuter.
Marineringen gör köttet mörare och ger den rätta smaken och konsistensen.
Strimla purjolök och skär löken i grova bitar.
Skiva även champinjoner, om du tar färska, samt skölj bambuskotten i vatten så att allt är färdigt när du börjar tillaga.
 
Hetta upp woken och tillsätt olja. Woka köttet i omgångar.
Ta lagom mycket, i taget, så att inte köttet vätskar sig och blir kokt istället för wokat,
Lägg köttet på ett fat medan du häller på ny olja och wokar lök, champinjoner och bambuskott.
Tillsätt soja, socker och vatten. Smula i buljongen och smaka av.
Tillsätt sambal oelek om du gillar det, eller avstå om inte :)
Blanda ut matskeden med potatismjöl i lite vatten och tillsätt, för att reda av woken, om så önskas.
Jag avstod detta :)
Häll i köttet igen och värm på alltsammans.
Servera med Jasminris
Ät och njut :D

Kommentarer
Postat av: Pia Molin

Låter super gott :) måste prov ;)

Svar: Gör det Pia!! Det var jättesmaskigt! :)
5underbarabarn

2013-02-01 @ 05:32:27

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback