Skolpojkar

2012-09-06 @ 08:58:43
They come in different shapes...
Trist då att jag fått alla dem, som tror sig själva kunna bestämma vilka dagar som är skoldagar och vilka som är hemmadagar!!
Detta innebär för mig en massa tjat, gnat, obehag och ändlösa diskussioner...
Det har också inneburit att bära en 20 cm längre yngling än mig själv nedför en trappa, att jag lyft en dörr av sina gångjärn och burit dem med mig därifrån, att jag plockat isär en dator och forslat bort delarna, att jag skruvat bort handtaget från en dörr och att jag haft sönder benen på en säng när jag vält den på ända.
Jag har även blivit vrålad åt, 2 cm från mitt ansikte, fått åtskilliga dörrar igenslängda framför mig och t.o.m vid ett tillfälle fått ta emot ETT slag en gång!! (det hände endast en gång och jag returnerade det INTE!)
(I just gave him the eye och markerade att NU räcker det!!)
 
Många gånger genom dessa skolår...och fortfarande, har jag önskat stöd, hjälp och avlastning ifrån den andra föräldern, men det har fått stanna vid just detta, en önskan.
Tanken är nu, att denna önskan ska gå i uppfyllelse och att jag ska kunna ta semester från denna otacksamma syssla (otacksam på det sätt att ingen tackar mig för min insats eller klappar mig på axeln när jag går ur som segrare ur mornarnas skoltjafs) men OM det verkligen och äntligen blir av återstår att se!!
Efter 14 års oavlönat slit.
Jag vill nämligen att Benjamin ska slippa vara åskådare till pallar-inte-med-plugget-idag-tjafset och själv bilda sig sin egen uppfattning om huruvida man gör nåt vettigt alls i skolan och vilka ämnen som är meningslösa osv.
Sen hoppas jag att om hundra år kunna se tillbaka och skratta åt hur det var att ha barn som inte velat gå till skolan.
Och nej, det har inte handlat o mobbing eller obehag i skolmiljön och ja, jag har sökt all hjälp jag kan få i vad det gäller kuratorer, psykologer och BUP.
Jag har även testat att låta bli att tjata och ge dem chansen att själva komma på att skolan är viktig men det resulterade bara i 0 närvaro, ogiltig frånvaro och indraget studiebidrag med återbetalningskrav..
Mao har jag gjort allt jag kunnat förutom att sparka ut dem ur huset....
Jag har superfina, artiga och trevliga ungdomar men just skolbiten har varit ett rent h-vete!!
 
Benjamin har 3 av 4 skoldagar protesterat och sagt att han inte vill gå till skolan och ååååÅÅÅåå:at sig en hel del innan han tagit sig iväg till skolan.... det ger mig inga bra vibrationer :/
Imorse kom han dock iväg utan knussel MED matsäcken jag gjort iordning, samtidigt som jag hade en av dessa det-finns-ingen-anledning-till-att-gå-till-skolan-idag-diskussioner med hans storebror.. >.<
Pannkakor med sylt, korvsmörgås, äpple, dricka och varm choklad fick det bli.
Jag fick också hem ett brev från min vän flortanten....
Så himla skönt att äntligen få höra ifrån henne igen efter alla dessa år!!
Få veta att hon lever och mår bra! Som jag har saknat henne!!
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback