Lekslottet

2012-03-04 @ 22:48:50
Ja, vi var ju som sagt på Lekslottet i Tullinge igår och jag lovade att återkomma med bilder och åsikter om detta lekland. Tittar man på deras hemsida så ser det ju fräscht, kul och välkomnande ut. Se efter själva..
http://www.lekslottet.se/
Men jag blev inte imponerad när vi väl kom dit. Det kändes sunkigt och rörigt. Personalen var inte så där hurtigt glada och kvicka på att hjälpa till som jag tycker är viktigt för ett bra första intryck.
Man fick vänta både länge och väl för att få beställa något från deras café.
Det var dessutom trångt mellan borden och man fick flytta sig för att släppa fram folk som ville äta eller fika.
Eftersom Noomi fortfarande åt penicillin och med fördel svalde ner det med glass så kom det sig att vi handlade både glass och pannkakor till henne. Och även där blev jag besviken. Pannkakorna var sega och tråkiga.

Men glassen och drickan var god iaf :)

Lekattraktionerna kändes så där logom trista. Den stora rutschkanan hade kännbara skarvar och slutade i något de på lekslottet valde att kalla tjock madrass.. ca 5 cm tjock var dem, för det var två stycken efter varandra och låg dessutom lösa nedanför kanans slut. Vem som helst kunde ha flyttat bort dem. Under dessa flyttbara madrasser var ett rent betonggolv!!?? Varje gång någon landande på madrasserna så flyttades de lite grand..

Bollhavet... existerade inte då vi var där.. Det var enligt personalen "bortplockat under influensatider".
Berömvärt och omtänksamt kan tyckas... men på lekslottet måste man anse att barn upp till 3 år bär på mindre influensavirus för i deras lilla lekbåt fanns det bollhavsbollar..? Inte tillräckligt många för att hoppa i, men nog många för att bita och slicka på.

Inga studsmattor eller skojsiga cyklar eller annat kul fanns :( (inte för att de marknadsfört sig som ett lekland med såna roliga saker heller, bara ett konstaterande om att vi saknade sådant)

De hade dock en klättervägg som det nedanför (enligt hemsidan) fanns en tjock matta. Samma "tjocka" 5 cm matta var det där...

Klätterställningen var väl det som var roligast, men den var absolut inte roligare än någon annan klätterställning på något annat lekland vi besökt.

En uppblåst hinderbana fanns och den var ju också lite kul, tyckte Benjamin.

Hoppborgen var en helt vanlig hoppborg utan några skojiga väggar, hål och figurer. Lite för snålt tilltagen och man fick hålla noga koll på barnen där eftersom det kunde bli trångt om hoppyta.

Vad jag än tyckte om detta lekland så lekte sig både Benjamin & Noomi trötta.
När Melvin vågat slappna av och tro på att mamma skulle stanna så tycktes han också roa sig :).

Stället verkade också ganska populärt för det var mer folk och trängre än på något annat lekland vi varit på.
3 stycken barnkalas avverkades under tiden vi var där och det var ju så där lagom kul för oss andra som inte var på kalas eftersom det plötsligt var en massa barn men få vuxna som höll koll på dem.
Mao ett ruffligt och buffligt lekklimat.

Som betyg får Lekslottet 1 halvfin och två halvruttna bananer..


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback