Det här behövs till 8-10 port:
Mörk chokladmousse:
¤ 125 g mörk choklad
¤ 2 äggvitor
¤ 2 dl vispgrädde
¤ äggulor
¤ 1 msk florsocker
Vit chokladmousse:
¤ 125 g vit choklad
¤ 2 äggvitor
¤ 2 dl vispgrädde
¤ 2 äggulor
¤ 1 msk florsocker
Garnering: Hallon & chokladfigurer
Gör så här:
¤ Bryt mörk respektive vit choklad i bitar och smält i vattenbad el i micro. Obs!! Gör en sats i taget.
¤ Vispa äggvitorna till hårt skum. Vispa grädden.
¤ Rör ner äggulor och florsocker i den smälta chokladen. Tillsätt snabbt en klick av grädden och rör smeten jämn.
¤ Rör ner hälften av grädden och blanda. Tillsätt resterande grädde och blanda väl.
¤ Vänd ner äggvitorna och blanda.
¤ Fördela hälften av den mörka chokladsmeten i 8-10 glas.
¤ Ställ glasen i kylen i 30 minuter.
¤ Gör den vita smeten, under tiden, på samma sätt.
¤ Fördela den vita smeten i glasen ovanpå den mörka.
¤ Låt stå i kylen ytterligare 30 minuter innan du fördelar den sparade mörka moussen ovanpå den vita.
¤ Ställ i kylen fram till servering och garnera med hallon och chokladfigurer.

