Randig chokladmousse

2012-02-27 @ 10:29:15
En lite annorlunda och rolig chokladmousse att bjuda på :)

Det här behövs till 8-10 port:

Mörk chokladmousse:

¤ 125 g mörk choklad
¤ 2 äggvitor
¤ 2 dl vispgrädde
¤ äggulor
¤ 1 msk florsocker

Vit chokladmousse:

¤ 125 g vit choklad
¤ 2 äggvitor
¤ 2 dl vispgrädde
¤ 2 äggulor
¤ 1 msk florsocker

Garnering: Hallon & chokladfigurer

Gör så här:
¤ Bryt mörk respektive vit choklad i bitar och smält i vattenbad el i micro. Obs!! Gör en sats i taget.
¤ Vispa äggvitorna till hårt skum. Vispa grädden.
¤ Rör ner äggulor och florsocker i den smälta chokladen. Tillsätt snabbt en klick av grädden och rör smeten jämn.
¤ Rör ner hälften av grädden och blanda. Tillsätt resterande grädde och blanda väl.
¤ Vänd ner äggvitorna och blanda.
¤ Fördela hälften av den mörka chokladsmeten i 8-10 glas.
¤ Ställ glasen i kylen i 30 minuter.
¤ Gör den vita smeten, under tiden, på samma sätt.
¤ Fördela den vita smeten i glasen ovanpå den mörka.
¤ Låt stå i kylen ytterligare 30 minuter innan du fördelar den sparade mörka moussen ovanpå den vita.
¤ Ställ i kylen fram till servering och garnera med hallon och chokladfigurer.



Kommentarer
Postat av: Anonym

Anna,du måste öppna ett kondis!

2012-02-27 @ 17:16:46
Postat av: Anonym

Anna,du måste öppna ett kondis!

2012-02-27 @ 17:17:33
Postat av: Anna

Näää, det vore väl att ta i. Tänk att behöva baka samma saker varje dag :)Lite hobbybakning är skojsigare :) Men tack för att du verkar tro att jag skulle kunna driva ett kondis :) Kram

2012-02-29 @ 22:09:54
Postat av: Emelie

Hejsan, undrar bara hur många portioner du fick ut av denna mousse? :)

Svar: Oj, då... det var en bra fråga ;) För länge sedan för att minnas och riktigt puckat att inte skriva ner det i receptet.. Jag ska kolla och återkomma. Sorry!!
5underbarabarn

2013-04-27 @ 20:31:49
Postat av: Hannah

Tror du att man kan ta 200g av vadera choklad istället för 125g?

Svar: Try it and tell me ;)
5underbarabarn

2013-04-28 @ 18:00:21

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback