Den med jordgubbar och schweizernöt blev godast tycker jag :)

Smulpaj med havregryn:
100 gram smör eller margarin
2 msk socker
1,5 dl vetemjöl
1,5 dl havregryn
Denna gång gjorde jag pajer i pappersbakformar som var lägre och bredare än vanliga bullformar och då gjorde jag dubbel sats smuldeg till 12 småpajer och fick lite deg över. Annars är receptet anpassat till en vanlig pajform.

Gör så här:
Dela smöret i bitar och lägg det tillsammans med socker, mjöl och havregryn i en matberedare och blanda alltsammans till en smulig deg.
Blanda inte för länge utan bara tills allt "klumpat ihop" sig och fortfarande är smuligt :)
Använder man en matberedare så kan man använda kylskåpskallt smör.
Vill du blanda för hand så tag rumstempererat smör.
Vänd bären i lite potatismjöl så att de inte vätskar sig.
Smula lite deg i botten på formen och lägg sen i önskad mängd av dina potatismjölade favoritbär.

Mina pajer är fyllda med:
Längst ner:
Hallon och hackad vit choklad
Mitten:
Blåbär och en knivsudd vaniljsocker
Högst upp:
Skivade jordgubbar med hackad schweizernötchoklad
Smula sen över resterande pajdeg och grädda i 200 grader i ca 20 minuter.

Färdiga att servera med vaniljglass eller vaniljsås :)
Jordgubbspaj:

Blåbär:

Hallon:

Självklart går smuldegen att använda till andra sorters bär :)
Lycka till!!