Båtbröd

2011-07-06 @ 23:17:24
Här Johanna kommer så äntligen recepetet :)
Detta är ett lättbakat bröd. Saftigt och gott och omöjligt att misslyckas med.
Det är också lätt att fixa och trixa med :) Byta ut mjölsort, byta filmjölk mot yoghurt och variera frukt och nötter.
Här skriver jag orginalreceptet och bilderna visar hur man går tillväga även om jag just denna gång laborerat med vete och rågmjöl och bakat på vaniljyoghurt eftersom filen var slut.
Därför blir själva slutprodukten-limpan lite annorlunda här. Ni kommer att få en (tre) slätare limpa.

Ingredienser:
Torrt:

9 dl fint rågmjöl och 12 dl vetemjöl.
3 msk bikarbonat
1 msk bakpulver
3 msk kummin (även om jag tar en påse som motsvarar ca 2,5 msk. Gillar det bäst så :) )
1 msk salt

Fuktigt:

1 näve russin (jag tar två)
1 näve fryst spenat (tar två här med) eller 1,5 nävar färsk (gottigast med färsk)
1 näve valnötter (tar lite extra här med)

Vått:

1 liter filmjölk
5 dl mjölk
1 dl sirap

Gör så här:

Blanda samman alla torra ingredienser i en stor bunke. Använd en trägaffel el dyl.
Ingen maskin används i detta recept.


Blanda därefter i hackad valnöt..


...spenat & russin.


Häll i allt det våta. Filmjölk, mjölk och sirap.


Blanda alltsammans med en trägaffel till en tjock krämig smet :)


Fyll tre smorda formar.
Eller grädda i små aluminiumformar (såna med lock, fast självklart används inte locken då)

Grädda i 175' värme i ca 1 timme. Stjälp sen gärna upp dem på galler för att svalna.




Kommentarer
Postat av: Johanna

tack! ;)

2011-07-07 @ 08:06:16
Postat av: Smsa Låna

Kul blogg! Det märks att du gillar att skriva!

2011-07-20 @ 08:35:36
URL: http://smsalåna.nu

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback