Den förlorade sonen hemma igen, så vi slaktade den gödda kalven..

2011-02-23 @ 18:42:14
....som egentligen var en färdigslaktad gammal ko och kallades ytterlåret :)
Jo, under kan ske! Idag fick den desorienterade mamman tid och lust att ta sig an ytterlåret.

Så idag bidde ytterlåret en Kajsa Varg-tager vad man havergryta. Riktigt god blev den också om ytterlåret får säga det själv... :) Först skars det i smala strimlor..

Sen stektes det i en kastrull med margarin, tillsammans med två grovhackade gula lökar.

Därefter tillsattes en kötbuljongtärning, två röda paprikor, 1 stor klyfta vitlök,  ca 3 msk dilekatesskryddad tomatpuré och en rejäl skvätt portvin.

I detta fick det stå och puttra under lock i ca 40 minuter. Sen tillsattes ca 1 dl syltlök, 1 kryddmått sambal oelek, 3 dl matlagningsgrädde och lite maizena redning (brun) och fick koka lite till, i ca 10 minuter, medan riset blev klart.

Gott med en värmande gryta en kall kväll som denna. Och om ni funkar som jag och kanske tycker att köttbitar som ytterlår är lite suspekta... tänk om!!!! Mörare, godare kött får man leta efter!!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback