Världens enklaste och godaste Tacopaj :)

2011-02-28 @ 14:20:26
Sportlov!!! Alla barnen hemma :). Mysig och ostressigt! Sånt gillar jag :). Tanken var att vi skulle få lunchgäster idag, Frida och barnen, men allt blir inte alltid som man tänkt sig...
Vi var helt osynkade idag. När vi sov så sov inte de och tvärtom...
Nåja, får se om de dyker upp på en fika lite senare eller om vi får ses en annan gång.
Denna vecka ska jag försöka umgås lite mindre än vanligt och lägga min tid på barnen och mitt röriga hem. Det kan behövas!!
Hur som helst så blev det Tacopaj till lunch. Detta pga att vi åt Tacos igår och att det då, alltid blir lite rester kvar.  Istället för att de ska bli liggandes i kylen tills man tröttnar på dem och slänger bort dem så brukar jag göra paj.
Den här pajen blir SKITGOD!! (kanske inget smart ordval men ni hajjar?) Dessutom är den superlätt att göra och omöjlig att misslyckas med!!! Vad kan vara bättre än ett sånt recept?? Var så goda!!

Tacopaj:

Ingredienser deg: (jättesmidigt deg som blir perfekt varje gång och som dessutom INTE ska förgräddas :) )

4 dl vetemjöl
50 gram margarin
2 tsk bakpulver
2 kryddmått salt
1 1/2 dl mjölk

Ingredienser fyllningen:

500-700g köttfärs
1 gul lök
1 påse tacokryddmix
1 dl vatten
2 hackade tomater

Ingredienser kräm:

2 dl creme fraiche
4 msk majonäs
2 kryddmått svartpeppar
1 pressad vitlöksklyfta
Riven ost (pizza, taco, gratäng eller vad du nu har)

Degen:
Blanda mjöl, bakpulver och salt i en matberedare (självklart funkar det med bunke och visp också)
Tillsätt det kylskåpskalla margarinet och blanda runt det tills det blir en smulig deg. Häll i mjölken och blanda alltsammans till en smidig deg. (och smidig blir den)

Tryck ut degen i en smord pajform. (eller gör som jag, skit i att smörja formen :) den fastnar ändå inte..om du inte har nån gammal saggform vill säga..äh, gör som du vill med smörjandet)

Fyllning:
Smält lite margarin i en stekpanna och fräs löken...

...och köttfärsen. Tillsätt kryddmixen och vattnet. Låt puttra i 10 minuter. Om du inte gör som jag och använder köttfärsresterna från gårdagens tacos. Då kan du ju hoppa över detta steg och endast blanda i köttfärsen i pannan med löken. (Lite som i kockprogrammen....hit har jag förberett... :) )

(nä kast i'et bara och rör om! Simple as that!)
Fördela köttfärsröran i pajskalet. Tryck till lite lätt. Du ska ju få plats med mer godsaker :)

Hacka tomaterna och bred ut dem över köttfärsen.

Cremen:
Blanda ingredienserna till cremen i en bunke. (allt utom osten)

Bred cremen över tomathacket.

Strö nu ut ost över alltsammans. Och skjuts in i mitten av ugnen.

Grädda i 200 grader i 20 minuter. Fäääärdiiig!!

Servera med någon god sallad. Mums!!



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback