Tvättdag :(

2011-04-03 @ 15:38:51
Att tvätta är helt ok, men att ta rätt på den rena tvätten är inte så jättekul.. iaf inte om det rör sig om de kvantiteter jag tvättar i veckan..
Idag bestämde jag mig för att ta tag i sofföverdragen till bäddsoffan vi tänkte sälja...mycket trist är det att fläckbehandla ett sofföverdrag och 7 kuddöverdrag.
Som tur var hade jag ett lager av min trognaste tvättstugekompis..

There are no other!!!
Finns ingen annan spray eller fläckborttagare som funkar så bra som denna!!
Tro mig jag har testat. Och så mycket som jag tvättar så borde jag veta :) eller hur?
Man sprayar på rikligt på fläcken .. gnuggar och gnuggar, och slänger sen in plagget i tvättmaskinen. Det där som står att man ska spraya på, låta det verka och sen tvätta som vanligt funkar bara på lätt, nysmutsad tvätt.
Andra bra tips för ren och fräsch tvätt kommer här:

Svarta kläder som blivit täckta av en trist gråaktig (det är en tvålbeläggning) hinna blir svarta igen om du lägger dem i blöt i varmt vatten med lite ättika en stund (typ en halvtimme) innan du tvättar dem.

Missfärgade vita strumpor blir vita igen om du kokar dem i en kastrull med några skivor citron. Maskindiskmedel gör också att vita strumor återfår sin vithet. Tvätta som vanligt förutom att du tillsätter lite maskindiskmedel.

Om du råkat tvätta ett plagg som färgat av sig tillsammans med annan tvätt , tvättar du alltihopa igen. (förutom plagget som färgade så klart ;) ) Använd bleksalt eller avfärgningsmedel istället för tvättmedel.

I vissa akrylplagg stannar otrevliga lukter kvar tex. svett :S. För att bli av med lukten så lägg plaggen i ljummet vatten och ättika i nån timme och tvätta sedan som vanligt.

Om du vill använda en naturlig fläckborttagare så kan du använda en citronhalva. Gnid fläcken med citronhalvan innan tvätt. Se till att fläcken blir ordentligt genomfuktad. Pressad citron på flaska funkar också.

Vad du än gör använd inte detta medel på samma sätt som Tabort...

...då fräter händerna sönder :(

Så där ja.. nu fick jag en paus i tvättandet och ni fick lite tvättips :)





Kommentarer
Postat av: Tiina

Detta var precis vad jag behövde veta, tack för dina tips! (Kom längst upp på google när jag sökte naturlig fläckborttagare) Och lycka till med tvättandet!

2011-06-24 @ 10:04:31
Postat av: Anna

Kul att kunna bidra med ett litet tvättstugetips :)

Tvättandet fortskrider tack, med vissa korta uppehåll. Lycka till själv med fläckborttagandet!

2011-06-25 @ 08:20:36

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback