På 6-års verksamheten

2012-10-04 @ 15:28:54
På Benjamins 6-års verksamhet arbetar, hon med det grå håret, Nobbes fru, Antons mamma och VikingaJohan... iaf om du frågar Jörgen :s
Själv träffar jag Yvonne, Helena, Anette & Johan när jag hämtar eller lämnar Benjamin där....
Omställningen från den skyddade dagis(förskole)tiden till nu, skola och 6-års, har ibland känts lite läskigt ogreppbar..
Benjamin skall plötsligt från en dag till en annan kunna ta ansvar för att tex anpassa kläder efter väder.
På dagis hade fröknarna (pedagogerna) koll på allt sånt och visste vems som var vems, var de fanns och vilka som var lämpliga att iklä sig.
Dessutom kunde jag varje morgon/em kolla klädstatusen på hyllan, hitta rätt på strumpor och andra lössläppta kläder som letat sig över till kompisens hylla osv.
Nu har Jörgen tagit över lämningen helt och skolbussen tar hand om hemstransporten så jag får liksom finna mig i att vara den som sorterar i konsekvenserna av den nya tidens system..
Mycket smutstvätt är det, och mycket skickande av kläder fram och tillbaka..
Men det ger sig väl med tiden..på det ena eller andra sättet..
För Jörgen har avancerat från att under de första veckorna då han helt sonika dumpade sonen på parkeringen utanför skolan.. till att nu gå in i hallen, säga hej till "hon med det gråa håret"..
Det tog alltså ett tag innan jag fick reda på, att det var ensam, på parkeringen, som vår guldklimp började sina dagar i sin nya skola.
Och detta pga ett telefonsamtal från fröken Anette som lite fint påminde om att vi föräldrar , i hallen, på schemat där,skulle skriva hur och när Benjamin skulle ta sig hem om dagarna... inte lätt att skriva det för en dryga meterlång kille på 6 år, som inte ens når upp till schemat på väggen...
Ajsan, bajsan... var finns kursen "dummies för förvirrade pappor till skolbarn" att ladda ner??
Vore ju bra att Benjamin fick användning av de regnkläder och stövlar som faktiskt finns på skolan istället för att blöta ner två ombyten kläder som han gjorde idag.
Men det förutsätter att personalen blir informerade om var de ligger/står någonstans, när nu lilleman har öronen på annat håll i samma stund som han kliver in genom dörren till 6-års verksamheten.
Svaret på dessa problem stavas kommunikation.
Snygg upptill och framifrån :)
Inte lika snygg upptill och baktill.
 
Nertill var det inte heller så tjusigt ;) Byxa nummer 2 är detta.
Och detta är byxa nummer 1 :)
I en skolryggsäck skall finnas plats för böcker och annat som måste transporteras till och från skola.. lite synd då att Benjamins ryggsäck sakta men säkert fylls utav plastburkar som en gång innehållit vindruvor. Äppelskrutten kastar gossen själv i skolan :)
För om inte jag plockar ur dem så gör ingen annan det heller...
Jörgen "ser" dem nämligen inte när han enligt den nya ordningen lägger i nya...
Facit för den nya ordningen talar om:
Bakom varje fungerande tunnelseende pappa står en mamma med helikoptersyn :P

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback