The perfect combination :)

2012-03-02 @ 10:03:24
Nu fick vi till det!!!!
Noomi som måste vara nära besläktad med antingen lamasläktet eller spottkobrorna lyckas spotta ut det mesta av penicillinet jag försöker få i henne...
Vis av erfarenhet från tidigare penicillinbehandlingar så brukar jag be att få tabletter att mosa i något, istället för flytande som har en tendens att vända i magen och återkomma med blixtens hastighet.

Tabletter fick vi, och väl hemma så testades flera olika pulverdöljande livsmedel.
(dock inte en makaron (?) som kvinnan på apoteket föreslog!!??? VEM skulle ha tålamod att sitta och försöka pressa in pulver från en tablett i det lilla hålet på en makoron??
Ja, jag vet att det finns stora makaroner också men en sån liten tjej som Noomi måste isf få en sån makaron skuren i bitar eller isärtuggad av henne själv och då antar jag att pulvret läcker ut och avslöjar sig..)
Nej, här hemma testades tex yoghurt, glass, sylt och favoriten ketchup men den lilla damen gick inte på den finten.

Glömde ju att hennes personlighet inte tillåter att bli matad utan hellre går i svält. Och det fanns inte en chans att hon matade i sig dessa suspekta färdigställa skedar. Nej, tack!!

Till sist fick jag istället lösa upp pulvret med äppeljuice och spruta in det i munnen på henne medan jag på sedvanligt tvinga-i-barn-medicin-sätt tvångshöll henne. Jag fick ju självklart hålla för munnen så fort jag fått in lite i munnen för att tvinga henne att svälja, men trots detta så lyckas hon spotta ut det mesta.

Nöjd med sig själv när medicinsprutan var tömd och hon tittar på en penicillinindränkt mamma och soffa, reser hon på sig och säger glatt: - Noomi spotta ut!!!

Ja, det gjorde hon verkligen!! Och varje gång lyckades hon dessutom..
För att undkomma denna procedur så blev hon väldigt social med alla andra än mamma..
Isac tex blev ett bra skydd..

Att jag stod beredd med medicinsprutan låtsades hon bara var en ond dröm.
Till slut blev det så klart ohållbart, tråkigt och kladdigt att spruta i nåt som kom ut lika fort, så nytt försök med pulvergömmor testades. Denna gång i Gb's lakritspuckglass.

Vilken kombo!! :) Det funkade!! Inte bara en utan två gånger!! Jippie!!!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback