Öland dag 2 - djurparken dag 2 & Nina

2012-08-10 @ 15:13:46
Rätt skönt var det att vakna upp och befinna sig på en camping :)
Noah & jag vaknade först och därefter Jörgen, Noomi & Millan.
Jörgen gick iväg till det gemensamma köket för att koka te och ägg till frukost.
Jag ammade och Noomi fick krypa upp till Millan för att lyssna på saga...
Medan Jessie och Benjamin låg och drog sig ett tag till..
Efter frukosten blev det lek i den lilla parken som fanns på campingen och hopp på hoppbullen.
Därefter duschning och påklädning inför dag 2 på Ölands djur och nöjespark. Lite senare än igår kom vi dit, runt 11-11:30 klev vi in genom grindarna för ännu en dag med bad, och åkattraktioner :)
För om jag ska vara ärlig så var det nog djuren som lockade minst.
Gorillan vid ingången kan man ju bara inte gå förbi utan att hälsa på :)
Noomi som hunnit bli sömnig på väg till parken bäddades ner i vagnen för sin dagliga tupplur. Därför tyckte vi att det var smartast att börja i vattenlandet så Benjamin fick chansen att åka de stora vattenrutschbanorna igen, utan att behöva plaska runt i småbarnspoolerna med lillesyrran.
Så jag parkerade mig och, de två av barn fyllda, vagnarna vid ett bord i skuggan väntandes på blötdjuret och hans far. De stojade runt i säkert en timme innan Benjamin gick med på att kliva upp.
En nöjd och glad kille :)
När Benjamin var ombytt och klar så ville han och Noomi, som vaknat, leka lite i hoppborgarna.
Vid hoppborgarna fanns en likadan grävmaskin som de hade på lådbilslandet. Den måste så klart testas.
Och strax bakom den fanns ett flertal sådana där maskiner man stoppar en peng i och får styra en klo för att försöka plocka upp allehanda lockande saker med. Benjamin testade och gissa hur lycklig han blev då han lyckades fånga en mjukisräka!!! Överlycklig och stolt! Sorgligt nog så la han ifrån sig den på en bänk i närheten medan han lekte....och sen var den puts väck :( Benjamin blev då istället helt förkrossad men tog det som "en man" när han, då han fick testa igen, inte lyckades få upp något mer.
Istället gick vi in på nöjesfältet och letade reda på Millan & Jessie som åkte allt och hela tiden :)
De fortsatte tjatet från igår om att få ta med Noomi på lite snabbare och läskigare åkattraktioner. Noomi själv ville ju inget hellre och till sist gav jag med mig och lät henne åka denna "karusell" som gick hemskans snabbt.
Minst på denna karusellen var hon helt klart och jag är osäker på ifall någon ens la märke till henne där hon lyckligt satt mellan Jessie och Millan. Vis av erfarenheten från igår hade vi denna dag matsäck med oss som vi satte oss ner vid ett bord och smaskade i oss i solskenet.
Bordet jag valt för matsäcksätandet stod intill en åkattraktion som tjejerna ditintill undvikit. Jag tyckte att de minsann borde testa den med innan vi gav upp och åkte hem till min kusin Nina i Kalmar .
De gjorde så...och lurade dessutom med sig Jörgen på åkturen..
Under tiden de for runt högt däruppe i luften så roade sig Benjamin & Noomi med en övergiven kärra.
Sen var klockan hux flux 18 och parken stängde. Vi tog oss till utgången och till husbilen, packade in oss, vagnarna och åkte till Ölands köpstad och köpte där en liten present var till Jonathan & Jennifer som är Ninas barn och som fyller år i augusti månad båda två. Framme hos Nina var vi därför först runt 19:30.
 
Noomi blev jätteglad över att Jennifer hade en kanin som hon fick mata med sallad :)
Det var jättemysigt att få träffa Nina & barnen för det blir inte så ofta man ses. I snitt en gång per år :(
Vi blev bjudna på fika och supergoda muffins som Jennifer bakat för att fira Jonathan.
Nina och barnen bor i ett jättemysigt radhusområde med en härlig tomt. En pool har de som de delar med ett gäng andra familjer i området. Benjamin ville och fick bada lite i poolen, så han var nöjd och glad :)
Noomi hon siktade istället in sig på Ninas badkar och fick bada där.
Benjamin blev återigen badsugen och klev ner i badet han med.
Sen hade gulliga Nina ordnat och hört med grannarna så att vi fick parkera husbilen precis utanför Ninas dörr på ett gemensamhetsområde och övernatta där :). Medan jag & Jörgen bäddade ut och nattade Benjamin & Noomi så stannade Jessie, Millan och Noah kvar och umgicks lite på tu man hand med familjen Berg :)
Jonathan passade på att hålla lite i Noah som sov så gott trots att Jonathan spelade på hans läpp :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback