Philadelphiaostfyllda hallonmuffins

2011-02-28 @ 14:43:00
Philadelphiaostfyllda hallonmuffins bakade jag till fikat. Frida ringde för en stund sen och sa att de inte hann komma och fika...men barnen ser nog till att äta upp muffinsen ändå ska ni se :)
Dessa muffins (eller muffin som det faktiskt heter) är supermegajättegoda!! OCH lättbakade!

Ingredienser till smeten:

150 gram smör/margarin
2 dl socker
2 ägg
1 msk vaniljsocker
1/2 dl mjölk
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

Ingredienser till fyllningen:

100 g Philadelphiaost
2 dl färska eller frysta hallon
1/2 dl vaniljsocker

Gör så här:

Smält smöret och låt svalna. Vispa smör och socker pösigt med elvisp.
Tillsätt äggen ett i taget. Vispa emellan.
Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och rör i det varvat med mjölken till en slät och fin smet.

Blanda nu ihop Philadelphiaosten och vaniljsockret i en skål.

Skeda upp ca 1 cm smet i botten av muffinsformarna. Lägg 4-5 hallon i varje form...

...och en klick Philadelphiaost...

Fyll nu på formarna med smet så att nästan hela formen blir full. ...

...toppa med några hallon om du vill och ej planerar att ha frosting på dem sen. (Jag hoppade över hallon på toppen denna gång, as you can see :) )
Grädda dem i mitten av ugnen i 200 g i ca 15 minuter.

Färdigt!!!!

Åh...vad det var gott!! :)
Trackback